Pinzellada Creativa

Qui sap per què…

El món vist per Gabriele Galimberti

Gabriele Galimberti és un fotograf italià que un bon dia va decidir emprendre un viatge de 18 mesos pel món.
D’aquest viatge ple d’experiències en va treure 8 projectes molt interessants, en faig un petit resum de cada un amb un exemple de cada projecte:

1. G.I. Jane’s other war (L’altre guerra de la Teniente O’neil)

Una de cada tres dones soldat americanes que han servit a Iraq o Afganistan han sigut víctimes d’abusos sexuals pels seus companys soldats, i entre el 71 i el 90% de les dones soldat han sigut víctimes d’assetjaments pels seus companys i subjectes a constants denigracions i insults. El missatge que els homes donen és “no et respectem, no volem que estiguis aquí”. I és quan comencen els assetjaments i finalment les violacions. Segons les estadístiques militars només 83 de cada 1000 dones soldat en zones de guerra són víctimes d’abusos sexuals. Però aquests només són els casos que s’han denunciat, es calcula que el 90% de les violacions s’amaguen. En molts casos, els agressors, són els superiors de les soldats per tant, molts cops no són jutjats. (…)

Betty Kilbrigh, 38 anys. Va començar el servei militar al 1989. Especialitzada en transport militar, conduia jeeps, trailers, tanks i tranports pesants. Va ser destinada a la base d’Arabia Saudi, on va ser violada. Diu: l’assetjament sexual és una pràctica constant, si no ens respecten a la base, com ens respectaran i ens protegiran al camp de batalla?

Més històries

2. CouchSurfing (moviment social per compartir l’allotjament gratuït)

Gabriele Galimberti es va allotjar amb aquest mètode a tot arreu del món. També és la millor manera d’introduir-te més a fons en una ciutat. Moltes històries per explicar, tantes com cases es va allotjar.

Jeeva Prataban, 26, amb la seva família a Malaysia.

Abans de planejar els viatge amb couchsurfing per tot el món, ja sabia que en algun moment hauria de compartir habitació, un llit o un sofà amb els propietaris o amb altres viatjants com jo, però mai m’hagués imaginat que, a Malasia, hauria de dormir a la mateixa habitació amb el Jeeva, les seves tres pitons, dos cobres, dos iguanes mexicanes, una serp coral i una viuda negra. Afortunadament, estaven totes tancades però francament els tancs no semblaven tant segurs. El Jeeva anomena els seus animals “puppies” i els seus familiars tracten aquests animals tal i com els meus pares tracten el seu gat. la foto, feta al matí abans d’esmorzar n’és la prova (…)

Més

3. Delicatessen with love (Delicatessen amb amor)

El Gabriele Galimberti homenatja a totes aquelles avies del món per l’amor del bon menjar (…)

Fifi Makhmer, 62 anys – Egipte
Kuoshry (pastís de pasta, arròs i llegums)
Cada fotografia té la recepta apuntada

Més

4. Local celebrities (famosos locals)

(…) Un famós local és aquell que té un clar reconeixement en una àrea limitada geogràficament. Tothom coneix aquesta persona gràcies al que fa o ha fet. (…)

Michael Sharp, 33 – Homer – Alaska
Tothom a Homer, un petit poble del sud d’Alaka, coneix al Michael Sharp! Per què? Perquè va a surfejar a les gèlides aigues del mar d’Alaska cada dia del món, fins i tot quan la temperatura és de -25º! No t’ho creus? Mira http://www.surfalaska.net

Més

5. Maternity in Cameroon (La maternitat a Cameroon)

Camerron té un rati de mortalitat infantil molt extremat: quasi 1 de cada 8 nens es mora abans dels 5 anys de vida. Els nens es moren generalment per la poca higiène i les condicions socials. La diarrea, la malaria i la pneumonia són les principals malaties mortals. (…)

Més


6. The blond twins of Mengele (Els bessons rossos de Mengele)

1 de cada 80 embarassos són bessons. Aquí, no obstant, és un de cada 5 embarassos, i el 20% de la població són rossos amb ulls blaus. Benvingut al poble brasilenc de Candido Godoi, també anomenat “capital mundial dels bessons”.
Un llibre titulat: “Mengele: l’Angel de la mort a Sud Amèrica” per l’argentí Jorge Camarasa, un especialista en la post-guerra Nazi, diu que aquesta anormal freqüència de bessons és a causa del doctor nazi Josef Mengele. Durant la Segona Guerra Mundial, Mengele era el doctor de les SS a Auschwitz-Birkenau i portava a terme experiments genètics per la producció de bessons per crear la master raça per Hitler.
Es creu que va ser responsable de 400 mil morts en experiments dins del camp. Al 1949, va volar a Sud Amèrica, primer a Argentina, després a Paraguay i per acabar a Brasil. Va viure a Brasil durant 18 anys, fins que va morir al 1979.
Mengele visitava molt el petit poble de Candido Godoi. Es creu que hi havia el seu laboratori i és on treballava per crear la raça ària.
En aquest viatge es van entrevistar les persones que havien conegut el doctor nazi; el doctor havia visitat la majoria de dones del poble, seguint els seus embarassos, i tractant-les amb nous medicaments. La majoria dels bessons van néixer després del 1952, l’any que Mengele va fer la primera aparició al poble.

Més

7. Toy Stories (Històries de joguines)

(…) Tothom recorda les joguines de la seva infància. Segons les joguines que els nens tinguin i la manera de jugar ens poden revelar moltes coses: “Els nens més rics eren més possessius. Al començament, no em deixaven tocar les seves joguines, necessitava més temps perquè me les deixessin. En els països pobres, era més fàcil. Encara que tinguessin poques joguines no els importava gaire, normalment jugaven al carrer”.
També revelen les esperances i ambicions de les persones que els hi compren les joguines, i té molt a veure amb les professions dels pares. (…)

El Noel és de Texas! I té les coses molt clares, vol ser pilot!
Sempre juga amb avions, de totes les mides, i a la playstation si és amb un simulador d’avions. (…)

Més

8. Zompi
Mentre voltava pel món, el Gabriele ha fet una fotografia a cada una de les 50 localitats dels 5 continents que ha visitat fent un salt, preparant la càmera amb l’autodisparador a 10 segons i saltant i saltant dotzenes de vegades fins a aconseguir el millor salt. A Islàndia, per obtenir la foto mentre sortia un geiser, va saltar 98 vegades. (…)

Més

Espero que aquests projectes us hagin agradat tant com a mi!
Una visió particular del món i una manera de viatjar increïble.

Gabriele Galimberti

Anuncis

2 comments on “El món vist per Gabriele Galimberti

  1. Maria
    6 Abril 2013

    Com mola!!!

  2. pilà forns
    6 Abril 2013

    🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 26 Març 2013 by in altres, fotografia.
%d bloggers like this: