Pinzellada Creativa

Qui sap per què…

La censura del divendres: Càncer de mama

Després del debat mundial que ha creat l’Angelina Jolie per la seva mastectomia em començo a plantejar moltes coses. Com pot ser que algú pugui discutir sobre la salut d’un altre? Srs. que si es vol treure els dos pits i deixar-se els mugrons o treure-s’ho tot o deixar-ho tot, és el seu cos i la seva decisió, no?
A més, amb un tema tant sensible com aquest, que afecta a milions de dones, que perden les seves mames o fins i tot la seva vida per culpa del càncer, i no totes estan en llocs on tenen seguretat social i ho paga l’estat.
anunci càncer mama
No és un secret, la societat està obsessionada amb els pits. Però què fem amb el càncer de mama?
L’anunci d’avui va precisament d’això, a EUA van censurar aquesta publicitat per ser massa impactant.
Dades extretes de cancer.org

Para el año 2013, los cálculos de la Sociedad Americana Contra El Cáncer para este cáncer en los Estados Unidos son:

  • Alrededor de 232,340 nuevos casos de cáncer de seno invasivo serán diagnosticados en las mujeres de este país.
  • Alrededor de 64,640 nuevos casos de carcinoma in situ (CIS) serán detectados (el CIS no es invasivo y es la forma más temprana de cáncer de seno).
  • Alrededor de 39,620 mujeres morirán a causa de cáncer de seno.

El cáncer de seno es el más común entre las mujeres en los Estados Unidos, después del cáncer de piel. Es la segunda causa principal de muerte por cáncer en las mujeres, después del cáncer de pulmón.
La probabilidad de que una mujer padezca cáncer invasivo de seno durante su vida es de 1 en 8. Por otro lado, la probabilidad de morir a causa de cáncer de seno es aproximadamente de 1 en 36. Las tasas de mortalidad del cáncer de seno han estado disminuyendo. Probablemente, esta disminución sea el resultado de la detección más temprana y de mejores tratamientos. En la actualidad, hay más de 2.9 millones de sobrevivientes de cáncer de seno en los Estados Unidos.

Veient aquestes dades considero que aquesta publicitat és poc impactant. Qui la va censurar, un home? Un home que no vol reconèixer que les dones podem perdre els pits per salvar la vida? Es dóna massa importància (no dic res de nou) al cos de la dona, així és la societat. Després ens trobem casos i molt a prop que per “culpa” d’un càncer i perdre els pits (per tant salvar la vida, no ho oblidem) els “marits” (entre cometes perquè es devien perdre en allò de en la salud y la enfermedad) han abandonat a les seves dones.
Per sort, el cas més proper que he viscut no va ser així, i ja ha quedat com a anècdota del passat, que ens ha canviat la vida, però del passat.

I bé, només em queda dir que, noies, a passar sempre les revisions que toquen.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on 17 Mai 2013 by in CENSURES, màrqueting i publicitat i altres dissenys and tagged , , .
%d bloggers like this: